Over ons

Bij de GRZV is er voor elke roeier wat wils. Roei alleen of in een team, jong of oud. Vaar er gezellig op uit om te genieten van de riviernatuur in Gorinchem en omstreken, of vertegenwoordig ons in een van de vele wedstrijden verspreid over heel Nederland.

Het water rond Gorinchem

Kanaal van Steenenhoek

Het in 1819 gegraven Kanaal van Steenenhoek was oorspronkelijk bedoeld als afwatering van de rivier de Linge. Hij stroomt langs het gebouw van onze roeivereniging en is met weinig beroepsvaart en typische Hollandse natuur eromheen perfect roeiwater.

De Linge

De Linge is de langste geheel in Nederland liggende rivier en eindigt in Gorinchem, waar hij uitmondt in de Merwede.
Hij is goed bevaarbaar met hier en daar wat binnenvaart, goed voor lange roeitochten, helemaal tot aan Tiel.

Arkel Rond

Gecombineerd vormen deze twee waterwegen de roeitocht die typisch is voor de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging: Arkel Rond. Vaar over het Kanaal van Steenhoek naar Arkel, ga door de sluis en vaar terug over de Linge. De tocht is bijna precies 10 kilometer lang en wordt elk jaar als wedstrijd voor andere verenigingen gehouden.

Boten van de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging

Te gebruiken door ieder lid

Wherry's

Een wherry is een boot voor beginnende roeiers. Stabiel en breed zodat je niet om kan slaan en met een roer om te zorgen dat je je optimaal op je roeitechniek kunt focussen.

C-boten

Eenmaal geslaagd voor je eerste roeidiploma kun je door naar een C-boot. Deze hebben we in verschillende soorten en maten: van eenpersoons tot vierpersoons en variƫrend in wel of niet gestuurd.

Gladde boten

Deze boten hebben geen kiel en, zijn een stuk smaller en lichter dan de C-boten: goed om snelheid en lange afstanden te bereiken, maar je valt ook sneller om! Gelukkig leren onze instructeurs je hoe je hiermee moet varen.

Skiff

Een skiff is een zeer lichte eenpersoonsboot, optimaal voor een ochtendje roeien. Deze boten zijn de laatste die je aangeleerd krijgt en mag in de winter niet mee gevaren worden, omdat er een kans is dat je omslaat.

Jimdo

You can do it, too! Sign up for free now at https://jimdo.nl/